Ciulama de pui cu dovlecel

de Merisor in Pui, 5 Aug 2013 | 6052 vizualizari

 

Pana se termina dovleceii in gradina incerc sa ii combin in fel si chip sa ii putem manca pe toti.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecelcrud, maricel
  • 2 cepe
  • carnea de pui
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • foi de dafin
  • un varf lingurita praf de nucsoara
  • un varf lingurita piper macinat
  • 1 legatura marar
  • 2,5 l apa
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu dovlecel:

Eu am folosit carne de pui de tara, mai putin pulpele si pieptul.

Am pus carnea de pui spalata, la fiert, in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am spalat carnea bine si am pus-o din nou la fiert in alta apa cu sare.

Eu recurg la acest procedeu de a inlatura prima apa in care fierb carnea la recomandarea medicului, pentru a indeparta din toxine.

Am lasat la fiert, inlaturand din cand in cand spuma, pana cand a inceput sa se patrunda carnea putin, apoi am scos-o si am pus-o intr-o tigaie in care am adaugat grasimea de pui care s-a ridicat la suprafata vasului.

Am mai adaugat si o lingura de ulei, am condimentat cu piper si sare, am adaugat si doua foi de dafin si am pus tigaia la foc moale acoperita, intorcand din cand in cand carnea de pe o parte pe alta. 

Am lasat-o pe foc pana cand s-a prajit, picurand din cand in cand apa de la supa pentru a nu se arde grasimea.

In supa de la pui am adaugat dovlecelul curatat de coaja si seminte si taiat cubulete.

Am fiert dovlecelul pana cand s-a inmuiat, apoi l-am scurs si l-am pasat.

Dupa prajirea carnii, o scoatem pe un platou si adaugam in tigaie ceapa si usturoiul tocate marunt.

Amestecam din cand in cand si mai picuram din supa de pui pentru a nu se lipi.

Punem intr-un bol cele trei linguri de faina si le diluam cu supa de pui, apoi adaugam compozitia formata peste ceapa din tigaie. 

Amestecam energic pentru a nu se lipi si incepem sa picuram supa calda pana cand obtinem o compozitie groasa ca smantana, apoi adaugam dovlecelul pasat, praful de nucsoara si mai condimentam dupa gust cu piper.

Potrivim de sare, tocam mararul marunt si il amestecam in ciulama, apoi turnam peste puiul prajit si mai lasam cateva minute la foc moale.

Se poate sevi cu mamaliguta calda, noi am preferat sa servim asa simpla, considerand suficienta faina din compozitie.

 

TIPS-URI

1

In loc de supa, faina se poate dilua cu lapte.

2

Se poate servi atat calda cu mamaliguta, cat si rece simpla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu cartofi crocanti